Hjem | Odd Conrad Holm | Hobbyer | Genealogi | Linker | Gjestebok | Søk  (Min mor het Åse Holm)

M/T Grepa
Leif Eriksen, Bergen. 15000 tdw. Bygget ved Framnes mek. verksted, Sandefjord, levert i okt.-1952. Som byssejente tidlig på 50-tallet. Dette bildet er tatt i Rotterdam like etter en kollisjon. Jeg besøkte båten ca. '53, ikke lenge etter kollisjonen, tror hun nettopp hadde vært i tørrdokk på det tidspunktet.

Fra 1963 seilte Grepa som Gibson Island av Panama. Opphogget i Spania i 1969.


Etterlysninger:


Er det noen som kjenner Camilla helt til venstre på bildet til venstre? Hun var byssejente sammen med min mor både på M/S Grepa og M/S Ganja. Jeg tror hun var fra Nordland. Dette bildet er av en munter gjeng på Zillertal i Hamburg. Bildet til høyre viser min mor sammen med Bill Quinlan fra Quinsland, Australia ombord på Ganja. Hvor er han nå?

M/S Ganja
Leif Eriksen, Bergen. 12 500 tdw. Bygget ved Chantiers de l Atlantique, St.Nazaire, levert des.-1956 (jeg får ikke dette til å stemme, da jeg mener jeg var ombord sommeren 1956). Min mor var byssejente på denne båten, siden tok hun Radioskolen i Kristiansand og mønstret på igjen som telegrafist. Jeg var på besøk flere ganger, første gang som sagt i 1956 og da reiste vi til Norfolk, Virginia (jeg fløy til Hamburg for å møte henne og båten, da var jeg 7 år).

Her er en Gjestebokbeskjed fra en som var ombord samtidig som min mor.

Hvis jeg har rett båt, seilte Ganja som Punta Lobos av Panama fra 1973. Registrert i Uruguay fra 1980. Kuna I av Panama 1983.

Her er jeg i min mors radiostasjon på M/S Ganja, antagelig Jan.-1960, så vidt jeg husker var vi på vei inn i slusene i Rotterdam:M/S Mogen
I/S Mogen (Simonsen & Astrup), Oslo. Bulkcarrier, 22340 tdw. Bygget ved Sir James Laing, Sunderland, levert i juli 1961. Jeg var ombord sommeren 1964, da var min mor telegrafist. Jeg hadde reist med tog fra Sarpsborg for å møte båten i Hamburg, og vi seilte til Montreal, Canada, siden Gdynia, Polen - litt av en opplevelse for en 15-åring!


Dette bildet av et maleri av Mogen fikk jeg fra Einar Michelsen, som var ombord tidlig på 60-tallet (spilte trekkspill). Han sier han kjøpte maleriet i Hamburg, malt av et tidligere medlem av Tysklandsbrigaden, som ble igjen der. (Hvis noen husker Einar og vil ha kontakt, har jeg E-postadressen hans. Slik så han ut på den tiden. Jeg kan nås gjennom:


To venner fra Mogen, hvor ble dere av? (Kjell Andressen til høyre, Kåre til venstre - husker ikke etternavnet, var ombord nokså lenge). Og Dag Lande, hva driver du med for tiden? (Funnet - okt.-2003!). Bildet i midten viser meg slik jeg så ut på den tiden, er det noen som husker denne 15-åringen?

Bildet til høyre viser offiserer m/fruer fra M/S Mogen; min mor og jeg sitter foran til venstre, på Zillertal, Hamburg. Kapteinen het Steinar Inselseth, kona var fra Danmark, paret til høyre midt på bildet, kapteinen med hatt. De hadde med seg 3 barn ombord, Therese og Randi, og en baby (gutt), jeg satt ofte barnevakt for dem. (Funnet nov.-2003!!). Ta kontakt hvis du kjenner noen som var ombord! Stuerten fra Rjukan dirigerer ompa-orkesteret her, han besøkte oss et par ganger i Sarpsborg siden, men så mistet vi forbindelsen. Nederst til høyre er 'chiefen'.

Det jeg ikke visste den gangen var at kapteinen seilte ombord i M/T Sydhav, D/T Norfjell, M/T G. C. Brøvig, og D/T Marathon under krigen, og fikk siden Krigsmedaljen, Deltagermedaljen og Haakon VII's 70-årsmedalje, som alle står beskrevet på denne siden. Det ser ut som han var spesielt heldig med Sydhav - han mønstret nemlig av i jan.-1942, og skipet ble torpedoert tidlig i mars det året. Noen uker etterat han hadde forlatt Sydhav ble han antatt i marinen, og ble utdannet til skytter i Dumbarton, Skottland, og seilte altså som skytter resten av krigen.

I tillegg til Dag Lande, Inselseth-familien og Einar Michelsen, er jeg også blitt kontaktet av Edwin A. Petersen. Han sendte meg disse bildene fra 1965

Elisabeth (salongpike, ble gift med Edwin), Kåre, og ?
Kåre, Gudmund Karlsen, båsen, Edwin, og "Texas"
(Se Gjestebokbeskjed).
Båsen, Edwin, Jon, "Texas"

(Jeg har også fått en Gjestebokbeskjed fra en som var ombord i 1962, Walter Greenwood).


Kilde: L.M Bjørkelund


Mottatt fra Ø. H. Johansen (hans far var ombord).

M/S Nordland
Vesterålens Dampskipsselskap. 16000 tdw. Bygget ved Kaldnes mek. verksted, Tønsberg, levert i sept-1958. Ombord ca. 1965. Jeg fikk mange gode venner her, ta kontakt hvis du er en av dem! Nedenfor er noen av oss på stranden utenfor Alger.

"Gnista" var altså min mor, Åse Holm. Hun traff sin nye mann, Arne Nilsen ombord og ga meg siden en liten bror, Thomas.

Nordland seilte som God Trader av Kypros fra 1972, så gresk Malessina fra 1975. Ifølge en beskjed i gjesteboken min, seilte den også under navnet Delta Flag.

Min fars båter er å finne under Odds båter

For info om den norske handelsflåten under 2. verdenskrig, gå til Norwegian Merchant Fleet 1939-1945

  Hjem | Odd Conrad Holm | Hobbyer | Genealogi | Linker | Gjestebok | Søk